Valašský penicilin 33% 0,5l

Jedná se o medový likér s výjimečnou chutí. Likér je vyroben z vybraných druhů medů z oblasti severní Moravy a Valašska. Použitý destilát je vyroben ze směsí přírodních produktů se zaměřením na vysokou kontrolu vstupních surovin a vysokou jemnost destilátu. Při míchání likérů se zaměřujeme na vyrovnanou chuť sladkého medu s nahořklou chutí vyluhovaných léčivých bylin a slivovice. Čistý ovocný destilát dodává likéru jemnost a výjimečnost Chuť je doplněna směsí léčivých bylin, které působí na organizmus antibakteriálně, antidepresivně, uklidňují nervový systém, zlepšují trávení atd.

 






Použitý med a bylinky dále působí jako lék při nejrůznějších onemocněních např:

Onemocnění horních cest dýchacích: při nemocech se doporučuje brát med s teplým mlékem nebo s citrónovou šťávou, případně jednu štamprli valašského penicilinu.

Úporný kašel: ráno a večer před spaním jedna štamprle penicilinu, popř. med s nastrouhaným křenem.

Posílení srdce: podstatou infarktu je choroba věnčitých tepen, které vyživují srdeční sval. Jsou-li zúženy, dodávají srdci méně živin a kyslíku, na němž je srdce závislé. Med a alkohol způsobují rozšíření věnčitých cév a zlepšuje koronární oběh krve. Podle sdělení řady autorů vede užívaní medu po delší dobu u osob s těžkým srdečním onemocněním ke zvýšení obsahu hemoglobinu, k upravení složení krve a také srdečně cévního napětí a vůbec ke zlepšení celkového stavu.

Vředové onemocnění žaludku a střevní trakt: med působí jako léčebně dietetický prostředek proti řadě žaludečních a střevních nemocí, při zánětu žaludeční sliznice a vředových onemocněních. med způsobuje hojení vředového povrchu sliznicové výstelky žaludku

 

Uklidňují nervový systém: není lepšího neškodného prostředku pro spaní než jedna štamprle penicilinu, která má vždy uklidňující a posilující účinek a to jak působením medu a destilátu, tak i působením použitých bylin. Tomuto je třeba dát přednost před různými chemickými přípravky, které dráždí žaludek.

Onemocnění jater a žlučových cest: med výrazně šetří játra a umožňuje jejich regeneraci. Zatímco u rafinovaného (řepného) cukru musí být celé požité množství rozštěpeno v játrech a teprve potom využito, z medu se v játrech štěpí jen malá část složitějších cukrů. Cukry jednoduché, kterých je v medu převaha, játry neprocházejí, jsou přímo ze zažívacího traktu vstřebávány do krve

Onemocnění ledvin: med obsahuje látku zvanou flaven, která rozšiřuje ledvinové kanálky a pomáhá zbavit se otokové tekutiny.
Antidepresivní
Antibakteriální
Zlepšuje trávení atd.