Slivovice
Slivovice je destilovaný alkoholický nápoj, oblíbený ve střední Evropě v Polsku a na Balkáně, v České republice hlavně na Moravě (Slovácko, Valašsko).
Vyrábí se ze švestek, slív nebo blum. Jednou z nejlepších slivoní z hlediska chuti a cukernatosti je durancie. V obchodech se prodává také tzv. řezaná verze (40 % obsahu alkoholu, vyrábí se ve velkém), jinak pravá slivovice vyráběná pro domácí použití v soukromých pálenicích (pro malou spotřebu) má nejčastěji okolo 52 % obsahu alkoholu. Důvodem vysokého obsahu alkoholu
je skutečnost, že pokud se čistý ovocný destilát naředí na méně než 45 % může v něm být cítit voda. Kvalitní slivovice při nalití do sklenice tzv. řetízkuje (vytváří drobné praménky kondenzujícího alkoholu stékající zpět do sklenice). Kvalita slivovice se dá kontrolovat i promnutím mezi palcem a ukazováčkem ruky, kdy stupeň drhnutí (odporu) tekutiny mezi prsty také charakterizuje ovocný obsah a tím i její kvalitu.

Všechny slivovice můžete zakoupit také Maloobchodně
Vinotéka v domečku Rožnov pod Radhoštěm - náměstí TGM

 



Slivovica Žufánek
Slivovica Žufánek je ušlechtilý ovocný destilát s charakteristickou chutí a vůní po švestkách.Je vyráběna v limitovaném množství z vyzrálého ovoce s pevně stanovenými poměry jednotlivých odrůd, čímž je zajištěna originalita skutečně dobré slovácké slivovice. Při výrobě Slivovice Žufánek je použito pouze ovoce pocházející z firemních sadů v režimu ekologického zemědělství s BIO certifikací.





Valašská slivovice - ing. Tomáš Koláček
VALAŠSKÁ SLIVOVICA 50% - Jedná se o čistý destilát z vybraných druhů švestek, který je dále po proběhlé fermentaci (kvašení) destilován na vícenásobné destilační koloně. Při destilaci je dbáno nejen na vysokou kvalitu destilátu, ale také na jeho chuťové a aromatické prvky.






ŽIHADLO - originální medový likér
Tento likér obsahuje výtažek 12 druhů léčivých bylin a současně vysoký podíl přesně specifikovaného včelího medu. Použitý včelí med je velmi vzácný pro svůj obsah enzymů, vitamínů, minerálů, aminokyselin a vysokého podílu fruktózy a glukózy.
ŽIHADLO je charakteristické svým mírným zakalením. Toto je způsobeno množstvím mikroskopických částic pylových zrn, které jsou v použitém včelím medu. Může docházet i k mírnému odlišení zbarvení v závislosti na poměru pylu z různých rostlin. Pyl, který včely sbírají, má pro člověka obrovský význam. Má příznivý vliv na posilování organismu a zvláště dodává tělu látky proti velmi rozšířeným alergických nemocím.
ŽIHADLO NENÍ SLAZENO CUKREM





SLIVOVICE pečeť 50% 0,1l Fleret 50 procent
Jedná se o pálenky vyrobené destilací ovocných jednodruhových kvasů (švestky, hrušky, meruňky, třešně),bez dodávky cukru, nebo jiných ingrediencí dvoustupňovou destilací v celoměděném destilačním zařízení.





Slivovice Stock Excellent
Je určena znalcům jednoho z tradičních domácích nápojů. Díky použití pečlivě vybraných českých švestek a dvoustupňové destilaci vyniká nezaměnitelnou jemnou chutí a typickým švestkovým aroma.





Slivovica - R. Jelínek
Klasický destilát ze švestek, který se na Valašsku pálí od poloviny 18. století. Stodvacetiletá tradice výroby slivovice v rodině Jelínků je zárukou nejvyšší kvality.Jelínkova slivovice se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu. V její vůni cítíme nasládlé aroma pecek, které však nepřekrývá ovocný charakter. V chuti je slivovice díky zrání a tradičním postupům jemná, středně aromatická.